Spørg din maler til råds!

20 December 2020 Camilla Skøtt

editorial

Er du heller ikke helt sikker på, hvordan du griber penslen, hvis hjemmet skal males og resultatet gerne må blive godt? Du er ikke den eneste, men du kan altid hente hjælp hos din lokale maler.

At male er ikke så let, som det umiddelbart ser ud. Du skal have det rette udstyr og ikke mindst den rette maling, og du skal vide, hvordan du griber projektet bedst an, hvis du vil lykkes med malerarbejdet – og undgå gardiner og helligdage.

Vi har talt med Malerkanonen (https://malerkanonen.dk/maler-amager/) for at få et par gode råd til at male på egen hånd, og der er tre ting, du med fordel kan være opmærksom på – læs med efter billedet, og kom godt fra start.

Vælg maling af god kvalitet

Når du står hos farvehandleren, er det fristende at vælge den billige maling, men det er ikke en god idé, hvis du gerne vil have et godt resultat. For det første dækker den ikke så godt, og for det andet er den sværere at arbejde med. 

Med maling af dårlig kvalitet risikerer du altså, at du skal bruge ekstra mange liter og måske male tre-fire gange, før det dækker, og samtidig er det sværere at undgå helligdagene.

Dæk grundigt af

Inden du går i gang med at male, skal der dækkes af, og her er det vigtigt, at du gør dit forarbejde godt. Sjusker du med afdækningen, vil du få malerpletter på gulve, kontakter og vægge, der måske ikke skulle males, og det efterlader et stort efterarbejde, når det hele skal fjernes igen – og det bliver bare heller ikke lige så godt.

Brug den rette teknik

Mange gør det selv-malere har det med ar svinge rullen på må og få og på kryds og tværs, men gør du det, vil du opleve, at det er svært at holde øje med, hvor langt du er kommet, ligesom der oftere opstår overlap. Mal i stedet med rolige bevægelser; op og ned og vådt i vådt.

More articles