Bryg din egen øl med et startssæt

20 April 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Har du fået lyst til at prøve kræfter med ølbrygning men ikke har lyst til at bruge en større formue på materialer og ingredienser, før du har fundet ud af om det er en hobby du har lyst til at forsætte med. Der er mange butikker der sælger et startssæt, som gør det hurtigt og nemt at komme igang og du er sikker på at du har det nødvendige. Du kan finde mere på ølbrygning.dk. Det er især efter at mikrobyggerierne er begyndt at dukke op og sælge at mange har fået lyst til selv at prøve at brygge øl.

Ølbrygning er en spændende hobby, hvor alle kan være med. Du kan være en glad amatør og uden de store forkundskaber kan du brygge en ganske hæderlig basisøl og samtidig er det en hobby, hvor du kan fortabe dig i det tekniske og nørde alt det du har lyst til. 

Hvordan lærer du at brygge øl

Det er forholdsvis nemt at lære og der findes mange gode begynder kurser i ølbrygning, hvor du efter en eftermiddag kan det mest basale og så er det blot at prøve sig frem og lære af dine erfaringer. Før evt. dagbog, så du kan huske hvad du har gjort og hvad resultatet blev.

Der findes mange gode bøger, hvor du kan lære mere om ølbrygning og du kan lære om de forskellige teknikker. Der er også forskel på de forskellige malttyper. Fra den lyse hvede øl til den mørke ale i Belgien. Der findes også bøger der fortæller om øllets historie, som er lang. I Danmark har man kendt til ølbrygning de seneste 5000 år. Det var kvindernes ansvar at brygge øl.

Internettet er også et godt sted at lære mere. Der findes et utal af videoer, som fortæller og viser mange forskellige metoder.

More articles