3 gode råd til dig der skal planlægge en bisættelse

09 June 2022 Steffen Petersen

editorial

Det er ikke noget, som de fleste mennesker bryder sig om at tænke på, men planlægning af en begravelse er en vigtig opgave, som skal udføres i forbindelse med, at en kær person dør. Det er den sidste gode gerning, man kan gøre for den afdøde, for at sikre, at han/hun kommer godt herfra.

Du får tre tips til at gøre processen nemmere og lettere i dette indlæg.

 

Bisættelse

 

 

Kremering eller begravelse?

Det første skridt er at beslutte, om du ønsker en kremering eller en begravelse. Dette vil være afgørende for, hvilken type begravelsesydelse du får, og hvilke omkostninger der er forbundet hermed. Det kan være, at den afdøde har haft nogle ønsker i forhold til det.

Det kan være, at hun/han ønsker at asken bliver spredt ud i havet eller skal begraves ved et sted, som han/hun har kært. Hvis de foretrækker en normal begravelse, så skal du ud og vælge en kiste.

 

Bedemandsfirma

Det andet skridt er at vælge et bedemandsfirma. Det er her, du vil arrangere begravelsesgudstjenesten og tage dig af de sidste arrangementer for den afdøde Bedemanden vil også hjælpe dig med at vælge den rigtige type begravelsesgudstjeneste, uanset om det er en traditionel religiøs gudstjeneste eller en mere moderne fejring af livet.

De vil også kunne rådgive dig om de juridiske krav, f.eks. om registrering af dødsfaldet og udstedelse af en dødsattest.

 

Type af begravelsesgudstjeneste

Det tredje skridt er at beslutte, hvilken type begravelsesydelse du ønsker. Dette afhænger af dit budget, antallet af deltagere og den afdødes ønsker. Hvis du vil have en religiøs begravelsesgudstjeneste, skal du kontakte den relevante kirke eller præst. Hvis du ønsker en verdslig begravelse, kan du være mere kreativ med tjenesten.

Du kan vælge at have en traditionel bisættelse i Rønne eller en mere moderne gudstjeneste. Du kan også personliggøre gudstjenesten, så den afspejler den afdødes liv.

More articles