Tre ting du skal lære at bruge i Excel

31 August 2021 Steffen Hansen

editorial

Som daglig bruger af Excel kan man hurtigt blive fanget i de funktioner man kender, og man udfordrer derfor ikke sig selv, ved at prøve at lære nye ting. Derfor har vi her i indlægget fundet tre funktioner, som du skal lære at bruge, hvis du kan lide at arbejde i Excel.

VBA

Hvis du gerne vil opgradere dine Excel egenskaber, så er det nødvendigt, at du lærer at bruge vba. Hvis du ikke ved hvad VBA er, og derfor ikke ved hvor du skal starte, så kan du læse mere om emnet hos 4d.dk her: https://www.4d.dk/kurser/office/vba

Autosum

En af de smarteste funktioner, som Excel nogensinde har lavet, er deres autosum funktion. Det er kort fortalt en funktion, hvor man kan få Excel til at ligge alle tal i en talrække sammen, så du får resultatet af dem, uden at skulle lave et regnestykke med dem. Måden du bruger den på, er ved at skrive =SUM(Celle1,Celle2), og herefter trykke på enter. Når du gør det, så vil den klare resten selv.

Hvis du ikke er så tryk ved at skrive det manuelt, så kan du bare skrive =SUM( og herefter vælge cellerne du gerne vil bruge i formlen.

Kanter på cellerne

Er du en af dem, som godt kan lide, at det hele står flot og struktureret. Så skal du gøre brug af kanter på cellerne. Med dem kan du tilføje en sort kant, som gør det nemmere og mere overskueligt at adskille de forskellige celler. Derudover kan man bruge dette, hvis man ønsker at fjerne gitterlinjerne i hele dokumentet, men stadig vil have tingene opdelt.

Vi anbefaler, at man begynder at bruge kanter på cellerne som en fast del af sin daglige rutine i Excel. Når det først er en vane, så kommer man aldrig til at fortryde, at man har lært det.

More articles