Stress symptomer kan have angst som årsag

05 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Angst og stress kan på overfladen virke som nært beslægtede lidelser. Faktisk er det meget nemt at tage fejl af de to tilstande, idet symptomer på stress og angst er næsten identiske. Derfor bliver mange mennesker hvert år fejl diagnosticeret med stress, hvor de måske burde have været diagnosticeret med en angst lidelse. Og det er ikke for at forklejne stress, at der bør skelnes imellem de to lidelser. Kronisk stress er en særdeles skadelig tilstand, som bør tages meget alvorligt.

Stress, som ikke behandles og blot negligeres, kan have ødelæggende virkninger på krop, sind og psyke. Hvert år må i titusindvis af mennesker sygemeldes med stress, og en alt for stor del af disse kommer aldrig tilbage på arbejdsmarkedet igen. Der er, med andre ord, god grund til at være utroligt opmærksom på stress symptomer.

Stress og angst – to forskellige behandlingsformer

Oplever du således de klassiske stress symptomer så som hjertebanken og svimmelhed, høj puls, øget svedtendens, hyppigt opstående anfald af desorientering, perioder med hukommelsesbesvær, søvnløshed og manglende evne til at fokusere samt uforklarlige smerter i hoved og krop, bør du opsøge en professionel behandler. Uanset om du lider af angst eller af stress, er det vigtigt, at du får en behandling, som matcher din lidelse.

Behandling for angst med intensiv terapi

Hvor stress som regel behandles med en sygemelding og samtaler med en psykolog, skal der gås anderledes til værks, hvis der er tale om en angst lidelse. Det vil kun have ringe – hvis overhovedet nogen – effekt at fjerne en angst ramt person fra arbejdspladsen. Angsten har dybe rødder i psyken, og derfor er professionel terapi påkrævet for at komme angsten til livs. Gennem terapi lærer den angst ramte at forstå sin angst, og dermed at leve med den uden at den tager overhånd.

Læs mere på angstekspert.dk

More articles