Smukt gulv i din nye bolig med en gulvafslibning

17 August 2019 Astrid Pedersen

editorial

Står du med nøglerne i hånden til din nye bolig – og har du været så heldig at få fingrene i et hus eller en lejlighed med et ægte trægulv? Så kan du roligt være glad. Træ er den mest optimale form for gulvbelægning, der findes. Det organiske materiale føles behageligt under fødderne, og træværk er både smukt og funktionelt. Hvis trægulvet er meget slidt, kan det dog være vældig grimt og uindbydende. Ridser, skrammer, slidspor og misfarvninger kan gøre selv det mest charmerende trægulv kedeligt i overfladen. Og så er det på tide med en gulvafslibning.

Kan alle trægulve tåle en gulvafslibning?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit trægulv kan tåle at blive slebet, er det en god idé at kontakte en professionel gulvmand. Som hoved regel kan langt de fleste trægulve uanset træsort og gulv type sagtens tåle en gulvafslibning – og tilmed have rigtig godt af denne behandling. Men i visse tilfælde kan gulvet have modtaget så mange gulvafslibninger, at man børe være forsigtig og fare med lempe. Og her kan din professionelle gulvmand være til rigtig stor hjælp.

En faglært håndværker med meget lang erfaring og ekspertise inden for trægulve og behandling af disse vil nemlig hurtigt kunne vurdere, om gulvet er i en stand, som tillader endnu en gulvafslibning. Måske er gulvet lige på kanten af, hvad der er forsvarligt – men også her vil en gulvmand kunne hjælpe. En rutineret gulvmand vil kunne gennemføre en gulvafslibning, hvor kun et absolut minimum af gulvets overflade slibes bort. Og så kan gulvet sagtens tænkes at blive rigtig flot igen – især hvis det efterfølgende får en plejende og beskyttende efterbehandling.

Find din gulvmand online – og få et godt tilbud

Hos Gulvkanonen finder du netop de dygtige håndværkere, som kan hjælpe dig med at få et smukt og ensartet trægulv.

More articles