Sådan får du den flotteste malede væg

07 May 2020 Heidi Kirkebække

editorial

 

Er du træt af buler, revner og ujævnheder i dine vægge? Den gode løsning er at få spartlet, sat filt op og så malet til sidst.

Først skal der spartles
Når man spartler, fjerner man ujævnheder, buler, revner o.lign. i væggen. Spartlingen skal gøre væggen glat og i sidste ende være med til at sikre, at den færdige væg fremstår flot ensartet.

Hvor meget og hvordan din væg skal spartles afhænger helt af væggens tilstand og beskaffenhed. I nogle tilfælde er en enkelt fuldspartling nok – andre gange skal der mere til. Det afhænger også af, hvilken type spartelmasse, der bruges – men mest af, hvor mange og store ujævnheder, der er i væggen.

Så skal der filt op
Filt (eller glasfilt som det også kaldes) er en helt glat vægbeklædning, der minder om meget tyndt, neutralt udseende tapet, og som man efterfølgende maler på. 

Filt er populært, da det giver et flot resultat, men også fordi det skaber en ensartet overflade med større styrke, holder sammen på underlaget og forhindrer sprækker og revner.

Filt er altså ofte en rigtig god løsning, hvis du gerne vil have en jævn og ensartet væg. Hvis væggen er spartlet ordentligt, og filten er sat korrekt op, får man en helt glat og plan overflade at male på.

Endelig skal der males
Når filten er sat op, er væggen klar til maling i præcis den eller de farver, du drømmer om.

Når underlaget er i orden – spartlet og påført filt – kan nærmest alt lade sig gøre med et godt resultat til følge. Du kan få lækre, kridhvide, glatte vægge, eller du kan være mere kreativ med farverne og give dine vægge et helt unikt udtryk. 

Du kan kontakte dit Malerfirma i Gladsaxe, hvis du har brug for råd, vejledning og professionel hjælp til alt fra spartling eller opsætning af filt til selve malerarbejdet.

More articles