Røntgenundersøgelse og scanning inden for ganske få dage

05 September 2022 Anna Marie Aggerholm

editorial

Røntgenundersøgelser, mammografi og ultralydsundersøgelser inden for ganske få dage sikrer, at patienten hurtigt får vished. Når man føler sig udsat på sit helbred, er det vigtigt med hurtig og professionel indgriben. 

I hjertet af København ligger en moderne speciallægepraksis, som opfylder alle kravene til patientsikkerhed.

Det kræver kun en henvisning fra sin praktiserende læge eller speciallæge for hurtigt at få en røntgenundersøgelse på Røntgenklinikken Nørrevold. Når klinikken har modtaget en elektronisk henvisning, kan patienten selv ringe og bestille tid, og herefter kører sagen af sig selv.

For patienter i Region Hovedstaden er tilbuddet gratis for alle, der har en sundhedsforsikring. Når man har fået en henvisning fra lægen, behøver man blot henvende sig til sit forsikringsselskab for at aktivere sin sundhedsforsikring.

Kort ventetid

Hvad enten man behøver en røntgenundersøgelse af lemmer eller organer, vil det kunne ske inden for få dage. Er undersøgelsen af et større omfang, kan det imidlertid tage op til fem dage.

Klinikken tilbyder også ultralydsscanninger og mammografi, der i begge tilfælde kan varetages inden for en til tre uger.

De fleste patienter vil gerne vide ret hurtigt, hvordan det er fat med deres helbred. Derfor sørger klinikken for at have et svar klar hos patientens egen læge dagen efter undersøgelsen.

Det er kun patienter fra Region Hovedstaden, der tilbydes gratis undersøgelse. De skal henvises fra egen læge eller speciallæge og være i sygesikringsgruppe 1. 

Privatpatienter fra hele landet kan tilbydes undersøgelser mod selvbetaling.

 

Røntgenundersøgelse

Professionelle specialister

Røntgenklinikken Nørrevold drives af professionelle og dygtige speciallæger, radiografer og sekretærer. Klinikken er samtidig digitaliseret, og alle røntgenundersøgelser gemmes i mindst fem år, så patientens læge eller hospital evt. senere kan rekvirere kopi af undersøgelserne.

For medarbejderne er det vigtigt at overholde Sundhedsstyrelsens regulativ om strålehygiejne. Derfor følges klinikken og al udstyret af en tilknyttet fysiker, så undersøgelserne udføres med lavest mulige stråledosis med bedst mulige kvalitet.

De fleste røntgenundersøgelser kræver ingen forberedelse. Røntgen- og ultralydsundersøgelse er generelt ikke forbundet med ubehag eller smerter.

More articles