Regnskoven kan også være her i fremtiden…

13 March 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

… hvis du er med til at gøre noget for den.

Så tænker du måske, at bor milevidt fra den nærmeste regnskov, og du kan da umuligt gå ind at gøre en forskel for den, siden du sikkert bliver nødt til at rejse derhen, hvor den er, og lænke dig til et træ og sige som en anden miljøaktivitet, at du altså ikke vil have, at man fælder alle de her træer og ødelægger klimaet.

Men du behøver sådan set slet ikke gøre noget så radikalt, og det er nok de færreste mennesker, der har tid til den slags, men du kan gøre en hel masse i dit daglige liv i form af at ændre dine rutiner og mere til, som kan betyde en markant forskel til det bedre for regnskoven.

Det er alt fra, at du sviner mindre og tænker økologisk til, at du sørger for at støtte dem, som der arbejder aktivt for at bevare regnskoven.

regnskoven

Regnskoven har vi alle et ansvar for

Det giver sig selv det med, at man støtter dem, som der har tid og overskud for at gå aktivt ind at yde en indsats for regnskoven, når man ikke selv har tid til det, så længe man holder dem op på, at man får gjort noget godt for regnskoven ved at vise påviselige resultater.

Det med at ændre ens levevis kan måske undre dig, at det ligefrem kunne gøre noget godt for regnskoven, men det handler blandt andet om, at når du beskytter miljøet i større og mindre omfang med dine handlinger, så påvirker det også på længere sigt regnskoven.

Du oplever det måske ikke selv, og du kan ikke se eller mærke det, men du skal takke dig selv for hver god gerning, du gør, for det er med til at bevare regnskoven, om du kan se det eller ej.

More articles