Nye eller gamle vinduer?

01 November 2021 Steffen Petersen

Har du nogensinde tænkt over, hvor ofte du bruger dine vinduer? Om sommeren lukker de lyset ind og holder varmen ude. Om vinteren er de med til at forhindre kold luft i at trænge ind i dit hjem. Men hvad nu, hvis de gamle skodder ikke længere gør et godt stykke arbejde? Så er det måske på tide med en udskiftning! Vinduer kan ikke bare udskiftes med et hvilket som helst gammelt vindue – forskellige typer vinduer har deres egne fordele. Du bør overveje, hvilken type der passer bedst til dine behov, før du træffer en beslutning.

 

 

Råd til dig, der overvejer at beholde dine gamle vinduer

Hvis du overvejer at beholde dine gamle vinduer, men ønsker at gøre dem mere energieffektive, er der mange ting, du kan gøre. Du kan f.eks. tilføje tætningslister omkring rammen for at undgå luftlækage, du kan forsegle alle huller og revner, hvor forskellige materialer mødes og du kan sætte isolering bag eller endda inde i dit vindue, hvis det ikke allerede er der. Du kan også give det en omgang maling for udseendets skyld.

Råd til dig, der ønsker at udskifte dine gamle vinduer

Hvis du ønsker at skifte dine gamle vinduer, er der nogle ting, som du bør overveje og som du bør være opmærksom på. Du bør f.eks. overveje at købe vinduer med gasfyldning for at forbedre deres energieffektivitet. Hvis du udskifter dine gamle vinduer med nye, kan du også overveje at installere dobbeltglasvinduer for at opnå bedre isolering, som samtidig også forbedrer deres energieffektivitet.

Hvilken type vindue skal du vælge?

Hvis du beslutter dig for at udskifte de gamle vinduer med nye skal du vide noget om, hvilken type vindue du ønsker i stedet for. Dit valg bør både afhænge af pris og kvalitet og selvfølgelig også stil. Det er ikke alle vinduer, der passer til alle huse. Måske ønsker du sidehængte vinduer eller måske bondehusvinduer? Mulighederne er mange.

More articles