Nem mad i ovnen

15 September 2018 admin

editorial

Du skal have gæster, og det må altså gerne se ud af noget, men du er bare ikke en tornado i et køkken. Eller jo måske, men ikke på den gode måde.

 

Bare rolig! Vi guider dig til succes. Nem mad, der kan imponere de fleste. Det smarte ved mad, der tilberedes i ovnen er, at det hele kan forberedes, og du kan nå oprydningen, opvasken og omklædningen, inden gæsterne ankommer. Her kan du så tage imod dem meget overskudsagtigt – for maden passer jo sig selv frem til servering.

 

Husk at der stadig skal dækkes bord, når du laver let mad i ovnen.

 

Det skal du bruge til helstegt svinemørbrad:
Ca. 1 kg svinemørbrad, 1 spsk. olie, 1 spsk. smør, salt og peber

Ingredienser til flødekartofler:
1 kg kartofler, 1 finhakket løg, 2 fed knust hvidløg, 1½ tsk. salt, 1 tsk. paprika, ca. 2¼ dl piskefløde og lidt smør

En nem salat:
4 æbler, en potte persille, en håndfuld mandler, lidt olivenolie og salt

Helstegt svinemørbrad: Sådan gør du
Opvarm ovnen til 200°.

Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Strø løg, hvidløg, salt og paprika over og bland det hele sammen. Hæld fløden ved. Sæt fadet midt i den varme ovn i ca. 45 min.

Afpuds mørbrad. Dup det tørt. Brun hurtigt mørbrad i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Pak mørbrad ind i alufolie og steg i ovnen sammen med kartofl erne i 25 min. for rosa for at få den bedste helstegt svinemørbrad.

Salat:
Del æblerne i halve. Fjern kernehus og skær i tynde både. Pluk persille og kør med mandlerne i en foodprocessor til grofthakket. Tilsæt olien i en tynd stråle mens der stadig køres til en passende konsistent. Smag til med salt. Vend dressingen med æblerne.

Tilberedningstid af helstegt svinemørbrad: Ca. 1 time, heraf arbejdstid ca. 45 min.

Eller prøv denne opskrift på flødekartofler med hvidløg.

More articles