Nem hverdagsmad
![](https://pippiida.dk/wp-content/uploads/2018/09/e3Y23rtVk8k-728x483.jpeg)
Hverdagsmad er noget de fleste af os kender til. De der retter, der ikke må kræve det store. Der må hverken være for mange mystiske ingredienser, så du skal i tusind supermarkeder for at handle ind – og så må tilberedningstiden altså heller ikke blive for lang. Læs med her og få vores bud på en nem ret:
Græske frikadeller med sprød blomkålssalat
4 pers
Det skal du bruge
2 dl mælk
salt og peber
2 spsk hvedemel
1 æg
1.5 tsk salt
1 kg kartofler
1 tsk dijonsennep
peber
0.5 dl letmælk
1 tsk oregano
50 g feta
50 g mandler
1 blomkål
2 spsk frisk estragon
1.5 gulerødder, revet fint
1 dl græsk yoghurt 2%
2 små hoveder hjertesalat
500 g kalv og flæsk 3%
bladene af 2 kviste timian
Energiindhold
Fordeling pr. 100 g
Energi: 590 Kj
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 40 %
Protein: 30 %
Det skal du gøre
Kom kødet i en skål, rør det sejt med salt, tilsæt mel og æg, og rør det godt igennem. Hæld mælk i farsen lidt ad gangen, og rør til farsen er jævn og fast. Krydr med friskkværnet peber, oregano, timian, revet gulerod og feta smuldret i mindre stykker. Sæt farsen i køleskabet.
Halvér blomkålen, og skær stokken væk. Skær blomkålen i små skiver a 1 cm. Bring en gryde med vand til kogepunktet, og blanchér blomkålen i 2 min. Tag så blomkålen op med en hulske, og afkøl den.
Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne på en tør pande. Skyl og pluk hjertesalaten i mindre stykker.
Rør en dressing af græsk yoghurt, mælk, sennep, salt, peber og estragon. Bland den blancherede blomkål med dressing, og drys med ristede mandler.
Form farsen til 12-15 frikadeller, og steg dem i rapsolien i 15-18 min. til de er gennemstegte.
Anret blomkålen på et leje af hjertesalat og servér det med frikadellerne og de kogte kartofler.
Prøv også de klassiske danske frikadeller.