Malerfirma: Disse facader er gode til akrylmaling

25 September 2020 Camilla Skøtt

editorial

Hvis du skal male facaden på dit hus, er det vigtigt, at du vælger den rette malingtype. Vi har talt med et malerfirma om de forskellige muligheder, og i denne artikel dykker vi lidt mere ned i akrylmaling.

Skal du male din facade, skal du sikre dig, at malingen er diffusionsåben. Det er de fleste heldigvis, og det er vigtigt af den grund, at din facade ikke vil kunne ånde, hvis du lukker den for tæt til med en maling, der ikke er åben i sin struktur.

Der findes flere forskellige former for facademaling – i dag tager vi et kig på akrylmaling, der er en af de mest populære løsninger.

Hvad er akrylmaling?

Akrylmaling – eller plastmaling som det også kaldes – er en malingtype, der er meget holdbar og yderst smudsafvisende, hvilket er en stor fordel for dig, der helst ikke vil male facaden alt for ofte. I forhold til regn holder akrylmalingen tæt, og derfor er den særligt velegnet til udvendigt murværk, som i sig selv er diffusionsåben.

Akrylmaling er populær blandt andet fordi den hæfter på de fleste overflader – både nye og tidligere malet. Samtidig kan malingen hæfte på også beton, puds og cementpuds.

Inden du begynder at male din facade, er det vigtigt, at du renser den grundigt. Gerne mekanisk hvis den er blevet malet mange gang forinden. 

Få professionel assistance

Synes du maling af facaden er et rimeligt stort projekt, som du har svært ved at overskue, kan du overveje, om du skal hente professionel hjælp udefra. Et erfarent malerfirma kender malingtyperne og ved, hvad der egner sig bedst til din facade, ligesom de har alle de nødvendige redskaber til at udføre et godt stykke arbejde, der efterlader facaden flot og ensartet. 

Det er i øvrigt vigtigt at huske i denne henseende, at hvis arbejdet ikke bliver gjort korrekt i første omgang, risikerer du, at det hurtigt skal gøres om igen.

More articles