Lidt om at bruge en slå på en dør

27 June 2022 Anders Lundtang Hansen

Sådan en slå er en meget simpel måde at “låse” en dør på, for det er nemt at bruge den, hvorfor stort set alle mennesker kan finde ud af at bruge den.

Faktisk kan man også selv lave den, hvis det skulle være, men de fleste vælger at købe den.

Dog er der så også det ved den, at fordi en slå er en simpel låsemekanisme, som man har brugt i mange, mange år, så er den også let at bryde op, om man så ødelægger den, eller man bare vipper den fra sin plads og fri.

Men det er ikke altid muligt at vippe en slå op, og det er fordi, at der findes forskellige typer af en slå, og vi skal i denne artikel kigge nærmere på to typer.

døre

Der er en type slå til en dør, og så er der en mere

Den ene type kan bedst beskrives som en krog, man vipper ned i et metalhul, hvor den så holder døren lukket sammen med dørkarmen, når man åbner den, så man aller højest kun kan åbne den en anelse og opdager, at den er lukket.

Den kan man så netop vippe op igen, hvis det just er muligt at åbne døren lidt, som nævnt.

Den lidt mere moderne udgave af en slå, hvis man vil kalde den således, er den, hvor man skyder en metalarm ind i en holder.

Den er lidt mere sikkert, da den holder mere tæt, og den er ikke sådan lige til at vippe ud igen.

Dog er der ikke mange, der kun bruger sådan en slå som låsemekanisme, for man supplerer med en anden type lås eller flere til.

Det er mest til havedøre, døren til skuret med videre, hvor man nogle gange nøjes med sådan en lås og ikke flere til.

More articles