Lån penge uden renter i dag, for sådan har det ikke altid været

20 January 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vær beredt på en mindre historietime og en lille forklaring om renter i denne artikel, så du både kan blive klogere på, hvad renter kommer af, hvad det er for en størrelse, og hvorfor det er praktisk at kunne undgå, når der er mulighed lån penge uden renter.

Måske tror du, at du ved, hvad renter er, men en undersøgelse viser, at mange mennesker kun svagt ved, hvad det drejer sig om, eller de tror, det kan være en konstant eller altid er småt – dette er en fejlagtig opfattelse.

Renter kommer dog af jøderne, hvorfor de har fået den fordom, at de pengegriske. 

De havde nemlig for mange hundrede år siden næsten monopol på det at drive bankvæsen, fordi det var den eneste måde, de kunne træne penge på via deres religion. 
De måtte ikke tage priser for mange bestemte produkter, men den slags kunne de undgå via gebyrer for at låne penge ud, da der så ikke var tale om salg og køb, men om renter.

Renter er altså – blandt mere, men i denne sammenhæng – den afgift, som du betaler for at få lov til at låne penge.

Men renten er ikke konstant, som man kan forhandle sig til (hver gang) ved for eksempel et lån i et hus, hvor den kan låses fast i en periode, til man genforhandler den rente igen, så man altid kan regne med, hvad man skal betale for det lån.

Ved specielt mange af disse kviklån er man ude i, at renten stiger, desto længere lånet skal vare, så her skal man lige notere sig, hvor meget man låner for og hvor længe, da renten kan stige, desto længere du er om at tilbagebetale lånet – det er med renten, at man udlånere tjener penge.

Men nu om dage er det muligt med et lån uden renter. Få mere information her.

More articles