Kom af med dit affald på den rigtige måde

30 August 2021 Steffen Hansen

editorial

Der var engang hvor affald bare var affald og alt blev brændt af, men heldigvis har man opdaget at nogle typer affald er ekstremt farlige for miljøet, og fundet en sikker måde at komme af med det på. Farligt affald begrænser sig ikke kun til industrien, for der findes også typer af affald som vi alle sammen har, og skal af med, som f.eks. batterier og tømte parfume dåser. Hvis du vil vide hvordan du kommer af med dit affald på en sikker måde, så læs med her.

Benyt de specielle skraldespande

Der findes efterhånden mange forskellige slags skraldespande, til forskellige typer affald. Vidste du at der også findes en skraldespand til batterier? Det er ikke alle boligselskaber og boligforeninger der har dem, men hvis de har dem, kan du let komme af med dine batterier. Hvis dit boligselskab eller din boligforening ikke har disse typer skraldespande, kan du samle dem sammen i en pose og når den er fuld, så kan du komme af med dem på din lokale genbrugsplads.

Få et firma til at afhente dit affald

Der findes firmaer der tilbyder håndtering af farligt affald, som du kan benytte dig af. Du ringer bare til dem og fortæller hvilken type affald det er som du skal af med, og så kommer de hjem til dig og henter det for dig. Det er en nem og sikker måde, til at komme af med sit farlige affald på.

Sæt dig ind i reglerne

Det kan være en fordel for dig at kende reglerne på området, så du kan være sikker på at du kommer af med dit farlige affald på en sikker måde. Du kan enten gå ind på din kommunes hjemmeside og læse mere, eller kontakte miljøudvalget i din kommune. De vil meget gerne hjælpe dig, så du kan komme forsvarligt af med dit farlige affald.

More articles