Køb hus med hjælp fra en boligadvokat

31 October 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Går du med planer om at købe et hus. Enten sammen med din sambo eller alene, er der flere gode grunde til at få hjælp af en eboligadvokat. Det er muligt at få hjælp af advokaten til at tegne et testamente, så hvis der sker dig noget, står din samlever ikke uden tag over hovedet. Han vil også kunne hjælpe dig i selve købsprocessen.

Her er det vigtigt at vide om der f.eks. er lokalplaner der kunne påvirke din lyst til at købe hus i området. Det kan både være positive som negative. Det er selvfølgelig noget du selv kan undersøge, men du kan spare meget tid ved at lade en boligadvokat stå for det praktiske da han har erfaring med at undersøge lokalplaner.

Forhandling med sælger eller ejendomsmægleren

Mange der køber hus eller anden bolig glemmer ofte at ejendomsmægleren ikke er deres mand, men en der er ansat af sælger til at sælge boligen til den bedst mulige pris, gerne så hurtigt som muligt. Det er direkte modsat med en boligadvokat. Han er hyret til at få den bedste handel hjem på dine vegne. Det betyder alt fra at gennemgå tilstandsrapporter, forhandling med sælger og sikre at skødet tilsidst bliver tinglyst og boligen er din.

Har du selv planer om at forhandle med sælger eller ejendomsmægleren, bør du som minimum sikre dig at der bliver skrevet et forbehold ind i købsaftalen. Dermed har du sikret dig at handlen først er godkendt, når din advokat har sagt god for den.

I princippet er et skøde en enkel udgave af købsaftalen og har du lidt erfaring med tinglysning af skøder er det bestemt muligt selv at udfærdige det. Du skal bare være opmærksom på at sker der fejl forlænger det processen og huset er ikke dit før skødet er tinglyst. Derfor giver det god mening at få en erfaren boligadvokat til at lave skødet.

More articles