Knusning af træ i Jylland – find den rette hjælp

29 September 2022 Camilla Sørensen

Hvis du bor i Jylland, Danmark, og har træer på din grund, som skal fældes eller beskæres, spekulerer du måske på, hvad den bedste måde at gøre det på. Prøver du at gøre det selv med en flishugger eller en motorsav? Eller tilkalder du eksperterne hos et skovservicefirma, som kan tage sig af det hele for dig?

I dette blogindlæg undersøger vi ins og outs om træknusning, så du kan træffe en informeret beslutning om, hvad der er bedst for din ejendom.

Hvad er knusning af træ?

Træknusning er processen med at reducere trægrene eller stammer til små stykker, typisk ved hjælp af en flishugger eller knuser. Dette gøres ofte for at fjerne træer, der er døende, syge eller udgør en sikkerhedsrisiko. Knusning af træet gør det lettere at transportere det væk og bortskaffe det, og det fylder mindre på lossepladserne.

Der er nogle omstændigheder, hvor det er bedre at kløve træet i hånden end at bruge en maskine. Hvis træet er meget stort (over 30 cm i diameter), hvis det står tæt på højspændingsledninger eller andre strukturer, eller hvis du vil bruge træet til brænde, kan det være den bedste løsning at kløve det i hånden.

knusning af træ

Hvis du beslutter dig for, at du ikke selv kan klare træknusningen, skal du leje en flishugger eller en knuser fra et skovservicefirma. Sørg for at følge sikkerhedsinstruktionerne nøje, og bær altid beskyttelsesudstyr, herunder handsker, beskyttelsesbriller og ørepropper. Alternativt – og det anbefaler vi – skal du finde et firma, der kan håndtere knusning af træ i Jylland.

Slip for det hårde arbejde

Med professionel hjælp kan du undgå alt det besvær og de tunge løft, der følger med knusning af træ. En professionel virksomhed har desuden det nyeste udstyr til at få arbejdet gjort hurtigt, effektivt og – vigtigst af alt – sikkert.

More articles