Kan man selv udskifte sin hoveddør?

30 April 2022 Steffen Hansen

Der er mange faktorer at overveje, når du vælger en dør til dit hjem. Den første er, hvilken type dør du ønsker. Der findes mange forskellige typer facadedøre på markedet, lige fra traditionelle trædøre til moderne glasdøre. Hver type har sine egne fordele og ulemper, så det er vigtigt at vælge den type, der passer bedst til dine behov. Den anden faktor, du skal overveje, er dørens størrelse.

Sørg for at måle åbningen op, inden du køber en dør, da du skal sikre dig, at den har den rigtige størrelse til dit hjem. Hvis du gerne vil vide mere om hvordan man vælger og udskifter sin hoveddør, så læs med herunder.

image

Hvis du selv vil udskifte din hoveddør

Hvis man selv vil udskifte sin gamle hoveddør, skal man først og fremmest sikre sig, at den nye dør passer til størrelsen af åbningen i væggen. Derefter skal man udarbejde en plan for, hvordan døren skal monteres bedst muligt og selvfølgelig skal man have de nødvendige værktøjer. Når dette er på plads, kan man gå i gang med at fjerne den gamle dør.

Husk at tage alle beslagene af, så du ikke risikerer at beskadige dem. Når den gamle dør er fjernet, kan du begynde at montere den nye. 

Hvis du ikke selv tør skifte din dør

Hvis du leder efter en pålidelig og erfaren håndværker til at udskifte din hoveddør, er der flere vigtige faktorer, som du bør have med i tankerne. Du bør derfor undersøge potentielle håndværkere for at sikre dig, at de har et godt omdømme, når det kommer til kvaliteten af deres arbejde, samt deres kundeservice.

Det er også vigtigt, at finde en håndværker der er fleksibel og villig til, at samarbejde med dig om eventuelle bekymringer du end måtte have, eller i tilfælde af at der skulle opstå problemer i forløbet.

More articles