Hvornår er man alkoholiker? Få svaret her

19 November 2019 Astrid Pedersen

editorial

Når du hører ordet ”alkoholiker”, tænker du måske først og fremmest på drankeren i din barndoms lokal samfund. Mange mennesker forbinder alkoholikere med de sølle eksistenser, som hænger på det lokale værtshus dagen lang, eller er gået omkuld på bænken i busskuret med en flaske stærk spiritus. Men faktisk er dette billede af en alkoholiker meget indskrænket.

Langt de fleste alkoholikere i Danmark lever ganske normale liv med arbejde og familie. Selve misbruget bliver holdt grundigt skjult, idet alkoholisme er belagt med et kæmpe tabu og en høj grad af berørings angst. Det er enhver misbruger magtpåliggende at gemme sin afhængighed væk fra omverdenens fordømmende blikke.

I vores del af verden er afhængighed og misbrug nemlig forbundet med tab af kontrol. Derfor vil afhængighed eksempelvis alkohol, stoffer, spil eller receptpligtig medicin kunne eskalerer uforstyrret, indtil misbruget har nået et niveau, hvor der skal professionel hjælp til for at komme ud af det. Og dette kan være så skamfuldt for den misbrugsramte at indrømme, at vedkommende hellere vil fortsætte misbruget, og hårdnakket benægte, at der skulle være tale om et problem.

Hvornår er man alkoholiker

I det øjeblik, et forbrug af alkohol har udviklet sig fra et voldsomt overforbrug til et afhængigheds betinget misbrug, er man alkoholiker. Det er meget vigtigt, at du som alkoholiker ikke forsøger at vænne dig af med din afhængighed på egen hånd. Dette kan være rigtig farligt for dit helbred, og har samtidig kun en meget lille chance for at lykkes.

I stedet bør du opsøge et professionelt misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Søby Park. Hos Behandlingscenter Søby Park finder du udelukkende professionelle behandlere i form af læger, sygeplejersker, misbrugs konsulenter og terapeuter, som er specielt uddannet og trænet til at håndtere afhængighed og misbrug.

Du kan kontakte Behandlingscenter Søby Park via hjemmesiden behandlingscentersoebypark.dk

More articles