Hvorfor udvikler nogle et alkoholmisbrug?

07 September 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Hvis man ser på et misbrug udefra, så kan det måske være svært at vurdere, hvordan det starter – og ikke mindst hvorfor. For mange med et alkoholmisbrug er det sådan, at det udvikles med tiden. Og før man ved af det er en eller flere genstande bliver til mange dagligt, for at man kan komme gennem dagen. 

Når man har udviklet et alkoholmisbrug, så drikkes der ikke længes for nydelsens skyld. I stedet drikkes der for den effekt eller den rus, som alkoholen giver. Desuden så kan kroppen også være blevet så afhængig af alkoholen, at man oplever abstinenser, hvis ikke man drikker dagligt. Når det er sagt – hvordan kan det så være, at nogle mennesker udvikler et alkoholmisbrug? Det skal vi prøve at kigge mere på. 

Alkoholmisbrug – hvorfor udvikles det? 

Der kan ligge utrolig mange ting til grund for et alkoholmisbrug. Derfor vil der også være stor forskel fra person til person, hvad der kan være årsagen til misbruget. Tit og ofte så ligger der nogle psykiske ting bag, at alkohol er blevet måden, man håndterer det, som er svært. Det kan være alt fra sociale udfordringer, svære tanker som man ikke kan få ro på, eller måske er det oplevelser man har haft, som er svære at håndtere, og som alkoholen kan lægge en dæmper på. 

Der er ikke én årsag til et alkoholmisbrug

Der er altså flere psykiske elementer, som kan spille ind på, at man udvikler og bliver ved med at have et misbrug. Men der er som sådan ikke én årsag, som man kan beskrive som den, der er årsag til et alkoholmisbrug. Folk reagerer forskelligt på de udfordringer de møder i livet. Derfor kan man også have person, som har lignende livshistorier, men hvor det kun er den ene, som har udviklet et alkoholmisbrug. Der er nemlig også forskel på, hvordan vi reagerer på de ting, vi oplever i livet. 

More articles