Hvordan spotter man et alkoholmisbrug?

27 August 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Er du i tvivl om, hvordan du spotter et alkoholmisbrug? Så læs endelig med her. Forhåbentlig kan du blive klogere på, hvad du kan være opmærksom på. Det kan især være rart at vide som pårørende til en, som har et stort alkoholforbrug. For det kan være svært at vurdere, hvornår meget er for meget. Og det er ikke altid lige til at spørge vedkommende – derfor kan du læse med her, så du kan se nogle af tegnene på, at der er tale om et misbrug. 

Tegn på et alkoholmisbrug

Generelt så siges det, at der er tale om et alkoholmisbrug, når alkoholen bliver styrende for personens hverdag. Med andre ord bliver alkoholen og den beruselse, der følger med, vedkommendes første prioritet. 

Andre ting der også kan kigges efter er: 

– Aktiviteter som tidligere betød noget, er overskygget af, at alkoholen er prioriteret i stedet.

– Vedkommende vil have en stærk trang til at få alkohol. 

– Det kan være svært at styre, hvor meget man drikker. 

– Man forsømmer ting og interesser, man før har hold af. I stedet er det alkoholen som styrer. 

– Kroppen har efterhånden vænnet sig så meget til alkoholen, at der indtages større mængder for at opnå samme effekt som tidligere. Det kan være tale om så stort et indtag, at det ville være dødeligt for almindelige personer. 

Disse er kun nogle af de ting, der kan være klare tegn på, at der er tale om et misbrug. 

Hvad kan der gøres ved et alkoholmisbrug? 

Selvom det måske kan virke uoverskueligt, hvad der kan gøres ved et misbrug, så er der hjælp at hente. Det vil du også opleve, hvis du kontakter https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/. Hos https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ kan både pårørende og misbrugeren komme i forløb, hvor der gives hjælp til, hvordan afhængigheden kan håndteres. Der er også god mulighed for efterbehandling, når man er kommet ud af sin afhængighed. 

More articles