Hvordan foregår en gulvafslibning?

16 August 2019 Astrid Pedersen

editorial

En gulvafslibning foregår derved, at en maskine med en roterende slibe rondel påmonteret sandpapir køres hen over trægulvet, således at det øverste par millimeter på skånsom vis slibes bort. I modsætning til en gulvafhøvling, som foregår ved hjælp af knivskær, som ”skræller” op imod en halv centimeter af træværkets overflade, er en gulvafslibning ikke nogen videre voldsom operation. Der ryger højst to – og i de allerfleste tilfælde kun en – millimeter ved en gulvafslibning. Derfor kan de fleste gulve tåle en gulvafslibning. Og al den stund dit trægulv udelukkende er skæmmet af overfladiske småskader og skønhedspletter, vil en gulvafslibning være fuldt tilstrækkelig.

Kan jeg selv foretage en gulvafslibning?

Mange mennesker vælger selv at forestå opgaven med gulvafslibning og efterbehandling af trægulvet. Det kan også godt lade sig gøre – men det smukkeste og mest ensartede resultat opnås nu engang bedst med et sikkert håndelag og en god portion faglig ekspertise. Og begge dele finder du hos en erfaren håndværker med speciale inden for behandling af trægulve.

Når du lader en faglært gulvmand udføre din gulvafslibning og den efterfølgende behandling, er du sikker på, at der bliver anvendt state of the art udstyr og de mest velegnede materialer. Du slipper for bøvlet med selv at skulle ud og leje en maskine til gulvafslibning samt indkøbe diverse materialer så som sandpapir og olie, lud eller sæbe til efterbehandling. Du kan være tryg ved, at din gulvmand får det mest optimale ud af gulvafslibningen, og at han vil give dig den bedste vejledning i forbindelse med efterbehandlingen, alt efter hvad der tjener dit trægulv bedst i forhold til dets type og beskaffenhed.

Få et godt tilbud på en grundig gulvafslibning online

Hos Gulvkanonen finder du dygtige og kompetente fagfolk, som står klar til at hjælpe dig med dit gulvafslibning projekt. Læs mere, og få et godt tilbud på gulvafslibning, på https://gulvkanonen.dk/vaelg-den-bedste-efterbehandling-til-din-trappe/ 

More articles