Hvor kan man bruge LED-belysning?

23 January 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er faktisk mange forskellige steder, rum, værelser og videre både indendørs og udendørs; overdækkede og ikke overdækkede arealer, hvor man kan bruge forskellige former for LED-belysning, og det vil vil – meget passende – belyse i denne artikel.

Den verden af moderne LED-belysning er mildt sagt imponerende, for har du lagt mærke til, hvordan der er sket en sammenblanding på den gode måde af forskellige former for belysning?

Du kan få realistiske LED-lys, der minder om blandt andet tændt stearinlys i den forstand, at der kræset om detaljerne ved for eksempel at lave ‘stearinpletter’ og ‘voksklumpet’ på lysene, selvom der egentlig bare er tale om kunstfærdig udsmykning på LED-lyset.

Endvidere kan man se, at man ved visse former for LED-lys kan få en flamme, der flakker på samme måde, som man ville se en levende flamme blafre ved selv det mindste pust eller den mindste blæst.

Denne skønne sammenblanding har gjort, at man både kan få hyggen, som man kender det fra naturlige lys, der dog forgår ret hurtigt og som forurener en anelse, sammen med besparelsen ved at bruge LED-lys og bibeholde lyset meget længe, hvis du husker at passe på lamperne.

Man kan ved nogle LED-lamper indstille styrken på lyset, og andre anordninger bruger batteri og ikke ledninger, hvorfor de blandt andet er smarte at bruge udendørs, så man slipper for at skulle have en strømkilde i nærheden eller frygte eventuel sammenblanding af el og vand ved muligt regnvejr.

Men det flotte flakkende lys kan også bruges indendørs uden frygt for, at det kan sættes ild til noget, da der er tale om en falsk flamme.

Derfor er LED-lys især det smarte alternativ til at lyse op derhjemme i specielt juletiden, hvor man ser mange brande opstå grundet tændt, naturlig belysning.

Julehyggen kan sagtens skabes med LED-belysning, der til forveksling ligner ægte flammer.

More articles