Hvad skal man gøre for at afmontere indvendige døre?

28 October 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er lidt lettere at have med at gøre, når man skal have hægtet indvendige døre af sine hængsler og tage dem helt af, end når man skal gøre det samme med udendørs døre.

Helst skal man jo gøre det sidste, når vejret er godt, og det er det som regel kun et par sommerdage om året, for ellers kommer der træk ind, det bliver hurtigt koldt de kolde dage; der kan løbe dyr ind, og hvis man bor i et beboerkompleks, så er der jo fri adgang for alle andre!

Desværre kan man ikke altid vælge årstiden, hvis en udendørs dør skal tages af, så man må tage det med, som det kommer.

Dog er det ikke omdrejningspunktet for denne artikel, da vi netop skal tale om at tage indendørs døre ned, hvorfor du måske skal søge videre, hvis du vil vide mere om at tage udendørs døre af.

En mulig fremgangsmetode til at tage indvendige døre af

Nu kommer det lidt an på tykkelsen og vægten af din dør, men i de fleste tilfælde kræver det hjælp til at få de indvendige døre af, selvom det da i teori og praksis er muligt at få dem af alene – men det bliver svært og bøvlet, og man kan komme til at slå ting i stykker undervejs – og døren med.

Skal man ligefrem have fragtet den væk og sat en ny på af den indendørs slags, så bør man være flere om det, helst to.

Så fordeler man sig i toppen og bunden af døren, men først tjekker man efter, om den er låst fast på anden måde end med hængslerne.

Så løfter man den af i toppen og bunden og stiller den til side. Dernæst kan man løfte den bedre, så den er lettere at transportere ud og få sat en ny op.

Det var så lidt med hjælpen!

More articles