Hvad skal jeg vide om boligkøb?

11 January 2021 Maya Hindsberg

editorial

Når du skal købe bolig er der forskellige ting at være opmærksom på. Der kan en eBoligadvokat heldigvis være til god hjælp. De kan nemlig give dig rådgivning i forhold til diverse vigtige dokumenter såsom købsaftalen, salgsopstillingen, tilstandsrapport osv., men de kan også hjælpe dig med at spotte de vigtigste fejl og mangler ved en bolig.

Generelt er der tre store og dyre fælder, når det kommer til boligkøb. En af dem er boligens konstruktion. Hvis du har overset, at der er noget, som snart skal skiftes, eller er ved at gå i stykker, risikerer du at stå med en stor udgift, når nøglerne har skiftet ejer.

Begrænsede lokalplaner

En af de vigtigste ting som enten du, eller din boligadvokat skal se på, er lokalplanen. En lokalplan, er en plan, for det område din bolig ligger i. Det er ofte defineret af kommunen, og det er ikke tilladt at bryde med lokalplanen. Du er derfor nødt til at undersøge den, hvis du har et ønske om f.eks. at lave en tilbygning, få solceller på taget eller bruge kælderen til beboelse. Det er nemlig ikke muligt, hvis ikke lokalplanen tillader det. Du kan også risikere, at der bliver bygget noget stort rundt om hjørnet, og boligen derfor mister værdi.

Forurening 

Den sidste store fælde er at overse eventuel forurening på den grund, man køber. Der er nemlig op imod 40.000 forurenede grunde i Danmark. Det er sådan set et problem i sig selv, men det bliver også hurtigt rigtigt dyrt, hvis man skal rejse jorden. Selvfølgelig har ejendomsmægler og sælger pligt til at oplyse dig om, at jorden er forurenet, men der kan opstå fejl. Derfor er det utrolig vigtigt, at både du og din boligadvokat er opmærksomme. Det er nemlig dig, der i sidste ende vil stå med regningen, hvis det ikke bliver opdaget i tide.

More articles