Hvad kan en boligadvokat hjælpe med

09 February 2021 Maya Hindsberg

editorial

Boligkøb er spændende, og man har lyst til udelukkende at tænke på ens nye drømmehus. Det er desværre en dårlig ide, hvis du gerne vil indgå en god handel. Derfor kan en boligadvokat være en god ide. De er generelt gode at have ved hånden af mange forskellige grunde, for selvom du f.eks. har hyret en ejendomsmægler, så er du ikke sikret, at de er på din side. Faktisk har de mere fokus på at lave en god handel for sælger, som er deres kunde, end sikrer at du får en.

Derfor kan en boligadvokat, være din fortaler i handlen. Find en på https://eboligadvokat.dk/boligadvokat-koebenhavn/.

Hvad er boligadvokatens rolle?

Når du har brugt tid på at tjene penge, og har tænkt dig at forkæle dig selv og familien med en drømmebolig, så fortjener du at gå købet grundigt efter i sømmene. Det kan være svært, især hvis du ikke kender alle fagtermerne eller forstår jura, men det er især her en boligadvokat kan hjælpe. De gennemgår nemlig handlen fra ende til anden og sætter de nødvendige spørgsmålstegn. Derudover overtager de også kommunikation med sælger eller deres ejendomsmægler, og tjekker op på fejl, som kunne give grund til et nedslag i prisen.

Fejl de er særligt opmærksomme på 

Der er tre fejl, som de er særligt opmærksomme på. Begrænsede lokalplaner, forurening på grunden og problemer med konstruktioner. 

En begrænset lokalplan, kan betyde, at du ikke kan få f.eks. solceller eller bygge til, hvis du vil det. Dette er værd at tjekke op på, inden du køber, hvilket en boligadvokat nok vil gøre for dig.

Forurening på grunden er et ret normalt problem desværre, og det kan hurtigt blive dyrt, hvis du skal rense jorden. Derfor er det en fordel at finde ud af, før du skriver under.

Til sidst er der boligens konstruktion. Det kunne f.eks. være, at du havde overset at taget snart skulle skiftes, hvilket giver en uforudset udgift. 

More articles