Hvad kan du bruge et ventilationsanlæg til?

04 October 2021 Steffen Hansen

editorial

Der følger mange fordele med, når man får installeret et ventilationsanlæg i sit hjem eller på sit arbejde. Men hvilke fordele er det helt konkret? Det vil vi komme dybere ind i i dette indlæg. Læs mere herunder.

Du får friskere luft

Først og fremmest, så er et ventilationsanlæg det perfekte valg, hvis man døjer med tung luft, som ikke er særlig fyldt med ilt, eller som gør at man får hovedpine eller bliver træt. Et ventilationsanlæg er nemlig lavet til at skifte luften ud løbende, så man altid har lækker og frisk luft i rummet man befinder sig i.

Det kan fjerne allergiske reaktioner

Er man slem allergiker, så kan det være en god idé at få installeret et ventilationsanlæg, hvor der er tilhørende pollenfilter indbygget. Dette skyldes, at pollenfilteret kan fjerne pollenpartikler, og derved være med til at mindske allergien, som man bliver påvirket af. Selvom det hedder et pollenfilter, så vil det også kunne hjælpe med andre allergityper, som eksempelvis hvis man er allergisk overfor støv.

Der findes pollenfiltre fra mange mærker, men vi kan anbefale, at du køber et nilan filter, da de altid fungerer skide godt og holder længe.

Du kan få fjernet lugt

Arbejder du på et værksted, eller døjer du bare med dårlig lugt i din bolig, så kan du bruge et ventilationsanlæg til at fjerne dette. Det skyldes til dels, at man kan udskifte luften løbende, men også, at man kan få installeret et kulfilter, som er lavet til at opfange dårlig lugt, og få partiklerne filtreret fra, så der ikke længere lugter. Det svarer altså til, at man åbner vinduet, men at man har et filter i vinduet, som gør at luften filtreres når det forlader lokalet. På den måde er det både sikkert at indånde efterfølgende, og lugten fjernes fra rummet.

More articles