Hvad er et bålfad?

14 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Et bålfad er en anordning som tillader dig at lave bål i haven under kontrollerede forhold. Med et bålfad slipper du for at skulle grave i haven for at anlægge bålsted – og så er et bålfad nemmere at tømme for aske og slagger.

Der er mange muligheder i et bålfad, og du kan få bålfad i flere forskellige størrelser og udformninger. Typisk vil et bålfad være mellem 50 og 100 cm i diameter, og formet nærmest som en wok eller som en stor, flad skål. Selve bålfadet er som regel placeret på ben eller sokkel, således at fadet ingen kontakt har med underlaget. På den måde bliver græsplanen eller terrasse dækket ikke ødelagt af de høje temperaturer.

Der ud over vil du kunne anskaffe en grill rist med kæde ophæng, som passer perfekt til dit bålfad. På den måde vil du faktisk kunne bruge dit bålfad til at grille kød, pølser og grøntsager. Og så er der selvfølgelig rig mulighed for at bage snobrød over gløderne.

Hvornår kan jeg bruge mit bålfad?

For et bålfad gælder de samme regler som der gælder for alle andre former for åben ild. Dette betyder, at du faktisk kan bruge dit bålfad hele året rundt, så længe der ikke er afbrændings forbud. Du kan for eksempel sagtens tænde op i dit bålfad selv om det er minus grader udenfor.

Det kan faktisk være rigtig hyggeligt med duften fra bålet – især hvis du benytter kvalitets træ og måske endda noget duftende træflis, for eksempel hickory – i de kolde vintermåneder. De stemningsfulde gløder kan skabe en helt særlig atmosfære på terrassen i den tidlige mørkning. Med et bålfad er der således ingen ende på mulighederne for anvendelse – og årstider er ingen hindring.

Hvis du ønsker at anskaffe et bålfad til din have eller terrasse, kan du finde et stort og varieret udvalg af bålfade på ideshoppen.dk

More articles