Grøn energi med en moderne varmepumpe

04 January 2020 Astrid Pedersen

editorial

Når du og din familie – som så mange andre familier i dette land – gør jer klar til den grønne omstilling, er det en rigtig god idé at kigge på det private forbrug. Her tænkes ikke kun på flyrejser og spisevaner, men på de mest basale funktioner i hjemmet – for eksempel opvarmning.

Her kan I virkelig gøre en forskel – på samme måde som utallige andre bolig ejere, som gennem en energi optimering af huset har nedbragt deres globale co2 aftryk ganske betragteligt. De mest lavt hængende frugter er i denne sammenhæng efter isolering af vægge og tag samt udskiftning af ruderne i husets vinduer og tætning af vindues rammer. På den måde kan du sikre, at boligen ikke forbruger mere varme end højst nødvendigt gennem de lange, kolde vintermåneder.

Men hvis du virkelig vil flytte nålen, kan du tage et kig på jeres faktiske varme forbrug, og på baggrund heraf vurdere, om ikke det kunne betale sig at skifte det udtjente fyr eller de slidte elradiatorer ud med en smart og effektiv varmepumpe.

Hvorfor skal jeg skifte til en varmepumpe?

Der er mange gode grunde til at skifte fyret eller de elektriske varmeapparater ud med en luft til vand varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe. For det første er en varmepumpe den mest miljø og klima venlige opvarmningsform til private boliger, som findes på markedet i denne tid.

En moderne varmepumpe udnytter den tilførte energi på langt mere effektiv vis end et gammelt fyr eller en elektrisk radiator. Dette medfører, at en varmepumpe for det andet kan spare dig for ganske betragtelige summer, når det handler om dine udgifter til varme på årlig basis. Og for det tredje er en varmepumpe langt mere driftsikker og skal ikke konstant repareres og have tilført brændstof.

Du kan finde din nye varmepumpe på gramenergi.dk

More articles