Gode råd til dig der skal installere lys i hjemmet

18 May 2022 Steffen Hansen

editorial

Det kan være en vanskelig opgave at installere lys i dit hjem. Men med de rigtige råd kan det være et nemt og overkommeligt projekt.

I dette indlæg vil vi give dig nogle tips, der kan hjælpe dig med at gøre processen så smidig som muligt.

 

led paneler

 

Hvor skal dit nye lys monteres?

Det første skridt er at bestemme, hvor du vil have dit nye armatur installeret. Dette vil hjælpe dig med at vælge den rigtige type lys og den korrekte placering. Hvis du f.eks. ønsker en lampe i nærheden af hoveddøren, skal du overveje loftets højde, og om der er en stikkontakt i nærheden.

Det kan være, du skal montere en panel med LED lys eller noget andet.

 

Hvilken strømkilde skal dine lys have?

Det næste skridt er at finde den strømkilde, du har brug for til dine lamper. Dette vil hjælpe dig med at bestemme, hvilken type lysarmaturer og pærer du skal bruge. Der er mange forskellige typer pærer at vælge imellem. De mest populære er LED- og CFL-pærer (kompaktlysstofrør).

De holder længere end traditionelle glødepærer. Hvis du f.eks. ønsker at installere spotlys i loftet, så skal du bruge en elektriker til at tilslutte dem til hovedstrømforsyningen i dit hjem.

 

Hvor mange lamper har du brug for?

Antallet af lamper, du har brug for, afhænger af rummets størrelse og den type lysarmaturer, du vælger. Generelt er det en god idé at have mindst én lampe for hver 4 kvadratmeter plads. Men det er kun en vejledning – du kan have brug for flere eller færre, alt efter hvilket look du ønsker.

Hvis du f.eks. forsøger at skabe et hyggeligt og indbydende rum, skal du måske bruge flere lamper med varme hvide pærer. Eller hvis du søger en mere energigivende og levende stemning, kan du i stedet vælge kolde hvide pærer. I sidste ende er det op til dig at bestemme, hvor meget belysning du har brug for i dit hjem.

More articles