Forskøn dit trægulv med en professionel gulvslibning

01 April 2021 Astrid Pedersen

editorial

Et trægulv, som er slidt og flosset i overfladen, er måske ikke det kønneste syn i verden. Overfladisk slitage behøver dog ikke at være ensbetydende med dybe skader – og derfor kan dit gulv med stor sandsynlighed blive flot igen med en gulvafslibning.

Hvorledes udføres en gulvafslibning?

En gulvafslibning foretages ved hjælp af en særlig maskine som kan lejes i stort set et hvilket som helst byggemarked. Denne maskine er et relativt tungt og kraftfuldt stykke apparatur hvis operationelle del består af en roterende sliberondel. På denne monteres sandpapir i varierende korn størrelser – først fint, siden groft sandpapir – og maskinen føres hen over gulvet i lange, stabile bevægelser ad flere omgange.

Når sliberondellen er påmonteret groft sandpapir vil det øverste par millimeter af træværkets overflade på effektiv vis slibes bort. Da det netop er i disse 1 – 2 millimeter overflade at de grimmeste skønhedspletter sidder indlejret vil du således komme disse til livs allerede i første omgang.

Dernæst fastgøres det fine sandpapir til slibe rondellen og træværket poleres til det er skinnende og ensartet i overfladen. Og så er gulvet klar til den overflade behandling som skal gøre det sundt og stærkt, og gerne holde det således i mange år.

Lad en professionel gulvsliber foretage afslibning af gulve i din bolig

Selv om du således sagtens kan udføre din egen gulvafslibning er det dog en god idé at lade en professionel gulvmand forestå denne opgave. I hvert fald hvis du ønsker det optimale resultat. Afslibning af gulve er nemlig ikke nogen let opgave, og kræver såvel en vis portion styrke som et professionelt og rutineret håndelag.

Hvis du vil være helt sikker på at dit trægulvs overflade kommer til at fremstå ensartet og lys – også inde i krogene og ude langs panelerne – bør du således lade en dygtig gulvmand varetage dette stykke arbejde. Læs mere på gulvafslibning-priser.dk.

More articles