Find en altandør som matcher din bolig

26 July 2022 admin

Står dit hus eller din lejlighed for en gennemgribende istandsættelse, og påtænker du i den anledning at udskifte døre og vinduer? Så må du endelig ikke glemme de døre, som forbinder terrasser eller altaner med stuer og værelser. Disse døre hører til kategorien yderdøre, og er i lighed med eksempelvis hoveddøren og køkkendøren hver dag året rundt udsat for lidt af hvert.

En terrassedør eller altandør skal kunne holde til alt fra tung nedbør og strid blæst til store temperatur forskelle og solens uv lys. Alt dette uden at komme til at fremstå slidte eller miste deres vigtigste funktion, nemlig at holde på varmen og skærme mod kulden. Med tiden vil en terrassedør eller altandør dog blive slidt, hvorfor det er en god idé at udskifte den i forbindelse med din forestående renovering.

Med en ny altandør er du sikker på at få en dør der slutter tæt, hvilket du hurtigt vil kunne se på din varmeregning. Og på den måde vil døren have tjent sig selv ind i løbet af nul komma fem.

image

Hvordan ved jeg hvilken altandør jeg skal vælge?

Når du skal vælge en ny terrassedør, er der et par ting, du skal huske på:

– Størrelsen af døråbningen – Det første, du skal gøre, er at måle døråbningen for at bestemme, hvilken størrelse dør du har brug for. Husk på, at en terrassedør generelt kræver ca. dobbelt så meget plads som selve døren, når den er åben. 

– Dørens åbningsretning – Den anden ting, du skal overveje, er, hvilken vej døren skal åbne. I de fleste tilfælde er det bedst, at døren åbner udad. På den måde kan du udnytte pladsen på din terrasse eller altan fuldt ud.

– Glastypen – Når det kommer til glas, har du et par forskellige muligheder. Du kan f.eks. vælge mellem enkelt-, dobbelt- eller tredobbelt glas. Du kan også vælge mellem isolerende glas og solafskærmende glas.

Du kan finde din nye altandør på klarfonster.se

More articles