Find de rette redskaber til legeplads til haven

27 December 2020 Astrid Pedersen

editorial

Når børnene skal opmuntres til at lege udendørs er det ikke altid tilstrækkeligt at sende dem ud i haven eller på villavejen med en bold eller et sjippetov.

Børn har brug for at bruge hele kroppen når de leger – ellers bliver det hurtigt kedeligt, og legen ikke tilstrækkeligt udfordrende for sanser og bevæge apparat. Derfor vælger mange forældre at tage deres børn med på legepladsen hver dag. Her kan ungerne boltre sig i et væld af lege redskaber, her under gynger, vipper, rutsjebaner, klatrestativer og sandkasser til de helt små.

Det er dog ikke altid at den offentligt tilgængelige legeplads i lokal området er det største hit hos børnene. Er dit barn den forsigtige og tilbagetrukne type kan de store børns til tider lidt voldsomme og udadreagerende adfærd under leg virke intimiderende på barnet som måske oven i købet vil vægre sig ved at gå på legepladsen. Og ofte vil du og barnet opleve at skulle stå i kø til gyngestativet eller rutsjebanen, da disse typisk er blandt de mere populære redskaber på legepladsen.

Byg en legeplads til haven og lad barnet lege når det vil

Hvis du gerne vil være fri for at skulle tilbringe timer på den lokale legeplads hver eneste dag kan du vælge at bygge en legeplads til haven. Du behøver ikke at være den store handyman for at få dette projekt til at lykkes. Det er muligt at købe fine udendørs lege redskaber i god og solid kvalitet som du nemt selv kan stille op i haven.

Med en legeplads til haven kan dine børn gynge, rutsje og klatre – eller hygge sig i sandkassen eller i legehuset – når de vil, og lige så længe de vil. Og du slipper for at skulle på den offentlige legeplads hver eneste dag. Læs mere om legeplads til haven på https://husblog.dk/mangler-du-en-legeplads-til-din-have/ 

More articles