Få professionel hjælp til alkoholbehandling

21 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Som alkoholiker kan det være rigtig vanskeligt at lægge den grimme vane på hylden, og komme videre i en ikke alkoholiseret tilværelse. Også selv om det er et stort ønske og en drøm – for hvem ønsker frivilligt at være afhængig af alkohol? Oplever du, at alkoholen har overtaget styringen med dit liv, og har du svært ved at se hvordan du skal bryde den onde cirkel, bør du hurtigst muligt søge hjælp.

Dit misbrug går nemlig ikke væk af sig selv, og vil efter al sandsynlighed blot forværres. I takt med denne proces vil din dømmekraft forringes, og på et tidspunkt vil du selv være ude af stand til at opsøge hjælp. Derfor er det vigtigt, at du tager affære med det samme, eventuelt med støtte fra personer i din nære omgangskreds. Dine pårørende vil hellere end gerne bistå dig, hvis du er klar til at indrømme dit problem, og modtage hjælp til at komme ud af misbruget.

Hvem kan hjælpe mig med alkohol afvænning?

Hvis dit forbrug af alkohol på nuværende tidspunkt er så højt, at du ikke kan klare dig igennem hverdagen uden at drikke i store mængder, er dit misbrug nået til et stadie, hvor der er behov for professionel afvænning. Det er meget vigtigt, at du ikke selv forsøger dig med afvænning – dette er yderst risikabelt, og forbundet med mange helbredsmæssige farer.

I stedet bør du – eventuelt med hjælp fra dine nærmeste – lade dig indskrive på et behandlingscenter. Her vil du kunne få tilbudt et professionelt superviseret afrusnings forløb, som har til formål at rense alle giftstofferne ud af kroppen og dermed fjerne den fysiske afhængighed. Dernæst vil du gennemgå et decideret behandlingsforløb, under hvilket du vil modtage behandling i form af individuel terapi og gruppe samtaler.

Du kan læse mere om behandling af alkoholmisbrug på behandlingscenter-stien.dk

More articles