Få hjælp til din misbrugsramte familie med en effektiv alkoholbehandling

23 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Det er ikke nemt at leve sammen med en alkoholiker. Hver eneste dag håber man og beder til, at det vil blive bedre – at misbruget og afhængigheden på en eller anden måde vil gå i sig selv igen, og alting vil blive som før alkoholen tog over. Dette sker bare kun meget sjældent, for ikke at sige aldrig. Et hårdt og langvarigt alkohol misbrug vil blot bide sig endnu mere fast som tiden går. Og når misbruget når et vist punkt, skal der professionel hjælp til for at slippe afhængigheden.

Hvordan hjælper jeg bedst min alkoholiserede ægtefælle eller kæreste?

Måske har du længe gået rundt og ment, at du har været til hjælp og støtte, når du har holdt sammen på familien og husholdningen, mens din samlever sygnede hen i druk. Måske har du troet, at du gjorde ham eller hende en tjeneste, når du gang på gang dækkede over vedkommende overfor arbejdsgiveren, eller undskyldte for vedkommendes opførsel over for naboerne. Og måske har du været overbevist om, at det har været for børnenes bedste, når du bad dem være stille, vise hensyn og gøre deres del af husarbejdet, mens mor eller far sov brandert ud.

Men denne opførsel er det, man populært kalder medmisbruger adfærd – og den er nødt til at høre op. Såvel for din og børnenes som for den direkte misbrugsramtes skyld. Du gør nemlig ingen en tjeneste med disse handlinger, og er du rigtig uheldig, vil du være skyld i, at børnene bliver traumatiseret langt ind i deres voksenliv.

I stedet bør du tage kontakt til et misbrugscenter og høre nærmere om mulighederne for behandling af alkoholmisbrug. Hos Behandlingscenter Stien kan din misbrugsramte partner få et tilbud om behandling af alkoholmisbrug med et sideløbende familie forløb, som har til formål at styrke familien som helhed, så I kan klinke skårene og sammen komme videre med en alkoholfri tilværelse. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

More articles