Få dit gyldne trægulv tilbage med en gulvafslibning

15 March 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Noget af det der virkelig kan ændre et rums udtryk, er et nyslebet trægulv. Hvor det kan se trist og gråligt ud hvis det er lang tid siden at det er blevet afslebet, kan det ændre rummet fuldstændigt og få alle møblerne til at komme til sin ret efter en tur med en slibemaskine. 

Du kan selv leje en maskine og afslibe gulvene selv. Det kræver blot en maskine, sandpapir, knofedt, tid og en masse tålmodighed. Du skal regne med at du skal bruge et par dage pr. rum + den tid det tager at lakere eller vaske det med lud. Du skal sætte mindst 3 dage af til den del af processen. 

Hvornår skal du afslibe dit trægulv?

Svart på det afhænger selvfølgelig af omstændighederne. Der er ingen tvivl om at det er meget nemmere at afslibe et trægulv, når boligen er tom, hvilke vil sige inden man flytter inde eller når man flytter ud. Man kan også vælge at slibe et eller 2 rum afgangen, hvis man allerede er flyttet ind. Det er selvfølgelig væsentligt mere besværligt, men det er det værd.

Det er i virkeligheden afgøre om du skal have afslebet dine gulve, især hvis du er flyttet ind, er hvor triste og grå de er og hvor længe du forventer at blive boende. Hvis du kun planlægger at blive boende i kort tid, kan det være at det er værd at vente, men skal du bo der i årevis, er det helt bestemt besværet værd.

Du kan jo f.eks. få et firma til at foretage en gulvafslibning, imens du er på ferie. Her står firmaet så for at flytte rundt på dine møbler og sikre at de er afdækket på forsvarlig vis, så du er sikker på at de ikke er fuld af støv fra afslibingen, når du kommer retur fra din ferie.

More articles