Få dine flotte gulve tilbage med en gulvafslibning

17 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Når et trægulv bliver slidt vil det typisk meget hurtigt blive grimt at se på. Især gulve, somer behandlet med sæbe eller olie, vil forfalde inden for kort tid hvis den ugentlige pleje misligeholdes. Denne type gulve skal nemlig vaskes temmelig hyppigt – helst en gang om ugen eller mere – med særlig sæbe, som vedligeholder den smukke og ensartede overflade.

Forsømmes denne rutine, vil der ske det, at den beskyttende hinde af sæbe eller olie, som gulvet fik ved sin første behandling, forsvinder. Et sæbe behandlet eller olieret trægulv nyder nemlig ikke samme beskyttelse som hvis gulvet var lakeret eller bejdset.

Sæbe og olie behandlinger kaldes under eet for ikke forseglende behandlinger idet de ikke – i modsætning til lakering eller bejdsning – forsegler træværket under et beskyttende lag af fernis eller maling. I stedet dannes før nævnte hinde ved at sæbe eller olie arbejdes ned i træværket og derved mætter de overfladiske fibre.

Sæbe eller olie hinden giver gulvet den smukke og silkematte overflade, som både er vand og væske afvisende og for visse behandlingers vedkommende også indeholder uv filter som beskytter imod solfalming. Når denne hinde er forsvundet, vil gulvet lynhurtigt begynde at udvise tegn på slitage – for eksempel i form af pletter og skjolder fra spildte væsker, som suges ind i de porøse fibre, eller fra gullige plamager fra solens skarpe stråler. Og så kan gulvet kun blive flot igen hvis du giver den en gulvafslibning og en efterbehandling.

Hvor kan jeg finde en professionel håndværker som kan hjælpe mig med en gulvafslibning?

Du bør altid overlade opgaven med gulvafslibning og efterbehandling til en faglært gulvmand. På den måde er du sikret det smukkeste og mest professionelt udseende resultat – og så slipper du selv for det hårde og slidsomme arbejde. Find din lokale gulvsliber på Gulvkanonen.dk

More articles