Byg en legeplads til haven – for børnenes skyld

27 December 2020 Astrid Pedersen

editorial

Alle børn har brug for daglig motion og gerne en ordentlig portion sol ly og frisk luft oven i. Hvis dit barn skal udvikle sine motoriske og sensoriske færdigheder og dermed sin krop og hjerne er det vigtigt at såvel balance sans som koordinations evner udfordres på jævnlig basis. Derfor bør du mindst én gang om dagen tage dit barn med på den lokale legeplads – eller bygge en sådan selv.

Hvorfor bygge sin egen legeplads?

Det er ikke alle børn som synes den offentlige legeplads er et hit. Ofte er en sådan legeplads et meget larmende sted, idet der i sagens natur vil være mange børn og forældre til stede. Mange offentlige legepladser har det lidt trangt med pladsen – og så kan det godt være vanskeligt at udfolde sig som man har lyst til.

Dertil kommer at især mere stilfærdige og tilbagetrukne børn hurtigt kan komme til at føle sig tromlet eller intimideret af de lidt større børn, som måske har en mere udad reagerende adfærd og et mere voldsomt legemønster. Og så ses det desværre ikke sjældent at offentlige legepladser rammes af hærværk som efterlader lege redskaberne i defekt tilstand.

Hvis dit barn således vægrer sig ved at besøge legepladsen eller på anden måde giver udtryk for at det er utrygt derved kan du med fordel overveje at bygge en legeplads i familiens have. Du behøver ikke at være faglært tømrer eller snedker for at stable en flot legeplads på benene. Du skal blot finde de rigtige redskaber – for eksempel gyngestativ, rutsjebane, legetårn og sandkasse. Disse kan bestilles til levering over nettet og behøver ikke at koste spidsen af en jetjager. Så længe du sikrer dig at de lege redskaber du køber er godkendt til privat brug kan du trygt bygge en legeplads til haven dermed.

Du kan få mere inspiration på https://husblog.dk/mangler-du-en-legeplads-til-din-have/ 

More articles