Brug tid på at finde den rette parfume

13 January 2020 Astrid Pedersen

editorial

Parfume er ikke blot parfume. Der ligger en gammel videnskabelig tradition bag udviklingen af de dufte, vi kender som top og bund noter i vore parfumer. Det er ikke nogen smal sag at sammensætte aromatiske olier og udtræk på en måde, så de danner en særlig duft signatur.

Samtidig skal man som parfume mager være sikker på, at man rammer den rette trend i tiden med sin parfume. Der er mange forskellige parametre at tage hensyn til, når de dyre dråber skal fremstilles. Og det er da meget sjovt at tænke på, når man går på opdagelse blandt de mange smukke flakoner og forførende i dufte i parfumeriet eller i kosmetik afdelingen i det lokale stormagasin.

Hvordan vælger jeg en parfume, som passer til mig?

Det eneste, en dygtig og erfaren parfumemager ikke kan, er at tilpasse parfumen særligt til sit publikum. Det er op til dig at finde en parfume, som passer til netop din krops kemiske sammensætning. Den endelige duft dannes nemlig som et samspil mellem de kemiske stoffer, der udskilles gennem din hud, og så duft stofferne i parfumen. Derfor er det kun ved grundig test, du kan finde din nye duft.

Når du er i markedet efter den parfume, som skal give dig dit helt særlige og uimodståelige duft skær, bør du teste hver enkelt parfume direkte på huden – én ad gangen. Du kan påføre parfumen på huden der hvor den er tyndest, for eksempel på halsen under øret. Her skal duften have lov at udvikle sig over et par timer. Du kan få en veninde til at hjælpe dig med at bestemme om duften fungerer for dig.

Det lyder måske som et langt sejt træk – men det er det hele værd, når du endelig finder den perfekte parfume. Og så kan du bestille den online på sephora.dk

More articles