Balkon – terasse – altan: Hvad skal man dog vælge?

02 June 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Balkon – terasse – altan og sådan set endnu flere muligheder for ikke at tale om, hvilke afarter disse findes i. Det kan være svært at finde ud af, hvad man godt kunne tænke sig.

Dog er der nogle begrænsninger, der kommer af noget nær naturlige årsager, som ofte binder sig til, hvor man bor, og det vil vi lige kommer lidt nærmere ind på for dig, så det bliver lettere for dig måske at koge det ind til, hvad du skal have.

Der er nemlig ikke noget bedre, end at kunne bevæge sig udenfor på ens eget areal, hvor man ikke bliver forstyrret af andre mennesker, og man mere eller mindre kan være sig selv og gøre, hvad man vil, så længe det ikke er ulovligt.

Men måske har man sådan en lille lejlighed, hvor der ikke rigtig er plads, mulighed eller tilladelse til at udvide med en altan, eller også har man bare sådan en lille stålaltan, som man lige kan træde ud på og kigge ned på menneskemylderet.

Den slags ser man ofte inde i større byer, og de er populære sydpå, hvorfor man da også kalder dem for franske altaner.

Af samme grund hvis man bor i en lejlighed, der ikke er i stueplan, så kan det også blive svært at få sig en terrasse.

Så skal man måske gå sammen med nogle andre og blive enige om, at man gerne vil have opført en tagterrasse. Her kan man også sagtens have grønne arealer.

En balkon kan se pompøs og flot ud, men den kan således også være dyr at få konstrueret, hvis man gerne vil have sig en flot en med mange udsmykninger og ornamenteringer.

Her vil vores bedste råd næsten være, at man leder efter en bolig, som allerede har sådan en, så man ikke skal hen at bruge penge på at få den opført.

More articles