Afhængighed – en kronisk sygdom

16 September 2018 Lykke Holzmann Søby

editorial

Afhængighed sætter et stort præg på både den person, der lider af afhængighed, såvel som deres omgivelser. Faktisk kræver afhængighed en bæredygtig tilgang til behandling på Misbrugscenter for alle involverede. Størstedelen af ​​plejen på Misbrugscenter er rettet mod den person, der lider af afhængighed, men sandelig også de personer vedkommende efterlader derhjemme. Og som pårørende til en misbruger, der sender en person på Misbrugscenter, skal man passe på ikke at være fuld af vrede overfor personen. Selvfølgelig er det lettere sagt end gjort, men man når langt med kærlighed. At tage en holistisk tilgang til behandling på Misbrugscenter af narkotikamisbrug betyder også at tage sig af omsorgspersonerne for at genoprette et velafbalanceret liv efter afhængighedsbehandlingen er veloverstået.

Du må ikke bebrejde dig selv for afhængigheden

Ofte finder venner og familie af en person der lider af afhængighed en måde at skyde skylden på sig selv. Men det kunne ikke være længere fra sandheden. Afhængighed er en sygdom relateret til belønningsveje i hjernen, der gør de positive virkninger af stofferne særligt tiltrækkende og får brugeren til at føle, at det næsten er umuligt at stoppe med at bruge stoffet. Ligesom afhængighed ikke er ensbetydende med at man er et dårligt menneske, betyder det heller ikke at man ikke har givet kærlighed nok som pårørende. For at misbrugeren skal blive rask, er det vigtigt at anerkende at afhængighed er en sygdom, og besøge et Misbrugscenter, hvor man kan for hjælp og blive helbredt.

Du kan ikke hjælpe andre uden at hjælpe dig selv

Når du giver førstehjælp, skal du altid sørge for at du ikke udsætter dig selv for fare. Princippet bag dette er simpelt. Du kan ikke hjælpe nogen, hvis du selv bliver syg eller skadet. Det samme princip gælder, når man støtter en elsket gennem afhængighedsbehandling på Misbrugscenter. For at være den bedste støtte til din pårørende skal du sørge for, at passe på dig selv. Sørg for at spise ordentligt, få motion, masse af søvn og undgå stress. Dette vil igen hjælpe dig med at støtte din elskede gennem deres ophold på Misbrugcenter.

More articles