Sådan kommer du i gang med dit malerprojekt

11 October 2021 Steffen Hansen

editorial

Hvis du skal i gang med at male, så er det vigtigt du gør det korrekt, så du er sikret et flot resultat i sidde ende. Derfor er det vigtigt, du sætter god tid af til at gøre det nødvendige forarbejde, før du bare begynder at male. Hvad du skal gøre som forarbejde, vil vi komme mere omkring i dette indlæg. Læs med her og lad dig inspirere.

 

1. Vask væggen

Det er vigtigt, at du som det første får vasket din væg for snavs og andet skidt. Der kan godt sætte sig en masse på din væg, som gør at hvis du begynder at male, så kommer malingen til at se ujævn ud. Derfor vil vi anbefale, at du vasker væggen, før du gør noget andet. Med en nyvasket væg er du også sikret, at malingen sætter sig bedre, og du får et bedre resultat i sidste ende.

 

2. Dæk alting af

Når du skal i gang med at male, så skal du naturligvis have afdækket alle dine ting og sager, der ikke skal have maling på sig. Man kan godt komme til at dryppe eller spilde maling, så derfor er det vigtigt, du husker at dække områder af, du ikke ønsker skal have pletter af forskelligt slags maling.

Du skal også dække dine paneler eller kamre af. Hvis du gerne vil opnå en skarp kant og snorlige vægge, så skal panelerne og kamrene afdækkes. Det kan du gøre med malertape eller med små stykker af pap. Du skal herunder også huske et underlag, som du kan stå på imens, du maler. Så er dit gulv også beskyttet for uønsket maling. 

 

3. Korrekt malerteknik

Det kan godt være svært at finde en ordentlig malerteknik, der gør arbejdet nemt for dig. Vores tip til dette vil være, at du maler kanterne først med en mindre pensel og så herefter brug en malerrulle. Det gør arbejdet nemmere for dig, så du ikke kommer til at lave fejl i første omgang. Du skal ligeledes også huske at have rigeligt med maling på din malerrulle, når du skal male et nyt område af væggen. Ellers kan du komme til at lave mærkelig linjer på din væg. 

Hvis du gerne vil være sikker på at malerarbejdet bliver gjort korrekt, så kan du også hyre et malerfirma. De professionelle har masse erfaring med malerprojekter, og kan sikre dig et godt resultat. Du kan finde et godt malerfirma via dette link: https://malerkanonen.dk/maler-nyborg/

 

More articles