Fjern slidspor og ridser med en gulvafslibning

19 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er trægulvene i din bolig mærket af slitage – og er du træt af at kigge på de mange pletter, skjolder og misfarvede plamager fra solfalming og nedtrådt støv? Så bør du overveje at forkæle trægulvet med en professionel gulvafslibning.

Hvad er en gulvafslibning?

En gulvafslibning er en procedure ved hvilken et trægulvs overflade slibes med sandpapir, monteret på en særlig maskine. En maskine til afslibning af gulve er forsynet med en sliberondel som roterer i det vandrette plan. Sandpapir i varierende kornstørrelser fastgøres til denne sliberondel – og når maskinen så kører hen over gulvet vil træværkets overflade på skånsom vis fjernes.

En gulvafslibning er en knap så invasiv procedure som en gulvafhøvling, ved hvilken op til en halv centimeter at træværket skrælles bort. En gulvafslibning tager højst to millimeter hvilket er fuldt tilstrækkeligt når det blot handler om at fjerne slidspor og andre overfladiske skønhedspletter.

Hvad kan jeg få ud af en professionel gulvafslibning?

Hvis dine trægulve blot er lidt nussede og snuskede i overfladen som følge af daglig slitage – og måske mangefuld vedligeholdelse – har du alt at vinde ved en grundig gulvafslibning. Når du lader dine trægulve afslibe af en dygtig og rutineret gulvmand il alle de grimme og skæmmende pletter, skjolder, misfarvninger og småskrammer blive aldeles udraderet fra gulvets overflade.

Gulvet vil blive adskillige toner lysere og ganske glat og ensartet. En efterfølgende behandling med lak, sæbe eller olie vil kunne bevare overfladen smuk. Og så kan du have glæde af et lækkert og skinnende gulv i flere år.

Hvem kan hjælpe mig med afslibning af gulve?

Det kan anbefales at du benytter dig at et etableret og velrenommeret gulvfirma når du skal have afslebet gulvene. Hos Gulvkanonen kan du altid få et tilbud på gulvafslibning ved en gulvsliber nær dig – læs mere på Gulvkanonen.dk

More articles